Семінар завідуючих дошкільних навчальних закладів

26 жовтня відбувся семінар завідуючих та медичних сестер дошкільних навчальних закладів та завідувачів філій загальноосвітніх шкіл району, який проводився на виконання районних заходів щодо посилення контролю за станом дотримання санітарно-епідеміологічного нагляду в дошкільних навчальних закладах району, затверджених розпорядженням голови Знам’янської райдержадміністрації від 28 вересня 2018 року №278-р “Про розслідування випадку спалаху харчової токсикоінфекції в ДНЗ “Веселка” Трепівської сільської ради та посилення контролю за станом дотримання санітарно-епідеміологічного нагляду дітей у дошкільних навчальних закладах”.
У роботі семінару взяли участь начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віта Сидоренко, завідувач Знам’янського районного відділення відокремленого підрозділу Кіровоградського міжрайонного відділення лабораторних досліджень Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Олена Філоновська, головний спеціаліст безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Знам’янського районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Микола Баранов, методисти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валентина Рябошапка та Ірина Кошева.
На заході розглядались питання ведення звітно-облікової медичної документації в порядку, установленому МОЗ України, організації санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму на харчоблоках у відповідності із Санітарним регламентом, проведення протиепідемічних заходів щодо попередження спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь серед вихованців навчальних закладів, дотримання особистої гігієни працівниками, які забезпечують організацію харчування дітей.
Керівникам навчальних закладів рекомендовано посилити контроль за дотриманням належного санітарно-гігієнічного та протиепідемічного
режимів у закладах освіти під час проведення навчально-виховного процесу: це належне виконання посадових обов’язків працівниками навчальних закладів, які відповідають за організацію харчування; постачання до навчальних закладів безпечних та якісних продуктів харчування із супроводжуючими документами; своєчасне проходження працівниками дошкільних навчальних закладів обов’язкових медичних оглядів; проведення керівниками навчальних закладів інструктажів та заліків на знання Інструкції з організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах.